maandag 18 januari 2010

Top 100

Net als duizenden anderen stuurde ik een rijmpje in voor de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Ze hebben bijna 16.000 gedichten moeten lezen. Nu is er een top 100 gemaakt, en mijn rijmpje zit daar ook bij. Er zijn serieuze prijzen te verdelen, een andere reden om mee te doen had ik niet nodig, dat begrijpt u. Als ik die laatste honderd niet had gehaald, dan had ik beslist gezwegen als het graf, net als de handvol professionele dichters die zich nu wijselijk van de domme houdt. De uitverkorenen moeten trouwens ook hun grote mond houden, ze mogen niet zeggen welk gedicht van hen is. De winnaar is spekkoper, “die hoeft nooit meer te werken” zeggen we dan bij ons thuis. Gerrit Komrij en Giel Beelen moeten het nu eens zien te worden. In dat zinnetje zit een wereld van ellende verborgen, ik kan zelfs niet vermoeden wat voor narigheid die twee met elkaar gaan krijgen. Maar ik weet zeker dat ze er wel uit komen.

Ziehier de top 100

14 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Op naar de 10.000 euri's!

  "treemats"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 16.000? Crimineel!
  Ondanks dat ik niet heb meegedaan
  Is dat wel schrikbarend veel
  laat de candlelights maar aan....

  ovieshar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen je voor het eerst op je andere blog een verhaal plaatste was ik al onder de indruk. Maar het bleef daar niet bij.. Je maakte op heel veel vakmensen indruk met je verhalen (en boek) en nu dan ook met een gedicht. Knap hoor, hoe ik je noemde bij mijn afscheid van school, blijkt nu nog meer waar te zijn dan ik al dacht.. Grote voorbeeld, grote inspiratie!

  xxx Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Komrij heeft mijn rijmpje gisteravond (donderdag) voorgelezen, op fraaie domineestoon. Maar niet verder vertellen, zeer geheim natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dromend van Gerwin
  hoor ik zoete poëmen
  traag in mijn slaap
  door de lakens gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gerwin, you did it!!!!!
  Gefeliciteerd!!!!!
  Wat moet jij uitzinnig zijn nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gerwin ik zag het net in het laatste Journaal. Je bent een wonder! Gefeliciteerd!Nu wil ik natuurlijk ook het gedicht zelf lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb je gister toevallig even gesproken; klasse en je reactie op het nieuws was erg mooi om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd mijn waarde oom!

  Om 9 uur stond ik op het station en toen stond je in eens op de tweede pagina van de metro. Leg er maar een mooi vloertje van!

  Matthijs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. P.S.

  Het wordt tijd voor een dagelijkse tweets en natuurlijk een fanhyve

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waarde Gerwin,

  Van harte met de prijs, een prachtig gedicht. Spijtig dat we elkaar hebben misgelopen in Karel V gisteren. Hopelijk ben je goed opgevangen, zijn je optredens goed ontvangen en ben je veilig huiswaarts gekeerd. Er gaat een klacht naar DWDD!

  Tot een volgende keer,

  Hartelijke groeten,
  Taco Schreij
  Coördinator Huis van de Poëzie

  BeantwoordenVerwijderen

trailer "Een Onbarmhartig Pad"