maandag 22 maart 2010

Oeverloos

Gisteren was ik te gast in het programma “Oeverloos” op KinkFM. Twee uur lang heb ik met Leon Verdonschot geoudehoerd over muziek, muziekles, schrijven en over m’n boek. Ik heb Strovuur voorgelezen (uit Lava 16.1) en de proloog van Gewapende man. Ik verbeeld mij niets hoor, ik mocht komen omdat Elke Geurts ziek was. Die heeft namelijk alweer een mooi boek geschreven, terwijl het mijne nog niets eens is verschenen. Enfin, op stel en sprong dus in de auto naar het Mediapark, dat ik uitsluitend ken als een woestijn van beton en glas waar honderd ingangen zijn die nergens naartoe leiden. Puur Kafka. Dit zouden meer mensen zich moeten afvragen: hoe is het mogelijk dat al die duizenden gasten op radio en tv altijd op tijd in de studio arriveren? Uiteindelijk troffen wij elkaar op de parkeerplaats, later in het gesprek vonden wij elkaar ook wel. Het was leuk dat ik met mijn eigen cd collectie te koop mocht lopen. Ik had ook een stapeltje boeken meegenomen. Dat sloeg nergens op, maar het gaf mij het gevoel dat ik een paar oude vrienden bij mij had.

Dit was mijn playlist:

 1. Ray Charles – What’d I say
 2. Beatles – She said she said
 3. Beach Boys – Wouldn’t it be nice
 4. Beatles – Hey Bulldog
 5. John Mayall & the bluesbreakers – What’d I say
 6. Johannes Ockeghem – Kyrie uit Missa l’homme armé (Ockeghem op KinkFm, echt waar!)
 7. Zijlstra - Kyrie
 8. Eels – Fresh feeling
 9. Ray Charles – Mess around

Mijn kleine meid heeft ook geluisterd. Ze zwaaide naar de speakers en fluisterde “kan papa mij nu horen?” Daarna moest ze lachen want “papa zegt zo vaak ‘uuuh’.” Deksels, dat kan natuurlijk niet. De eerste mediatraining heb ik al op zak. Prima, de rest van de wereld heeft het toch niet gehoord, er was immers ook Studio Sport. O ja, ik vrees dat ik zelfs een altvioolmop heb verteld. Dit om te bewijzen dat ik niet van de straat ben.

8 opmerkingen:

 1. Is het nog ergens terug te luisteren...?
  Was natuurlijk te laat met inschakelen.
  't Gaat goed met je Gerwin!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door hierboven de altvioolmop te noemen, kom je óók al bij jouw naam, als je in de Google-zoekfunctie 'altvioolmoppen' aanklikt.
  Wat ben je toch een slimme pr-man

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer dat ik niet kan vinden hoe/of ik het terug kan luisteren omdat ik, desondanks de heads-up, het heb gemist...

  Wat echte klassiekers in je playlist, wederom Beatles, She Said She Said is natuurlijk een echte klassieker maar ik erger me altijd mateloos aan dat orgeltje tijdens "And she's making me feel like I've never been born..." zo'n vervelend hoge toon. En Hey Bulldog is een van mijn favorieten (en ook nog eens greatly under appreciated as a beatles tune).

  Ik ben nu wel benieuwd naar je altviool mop...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. New Beetles hebben Hey Bulldog inmiddels op het repertoire. Te beluisteren op 4 juni in de Qbus Leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geoudehoerd! Gewoon ouwehoeren Friso. Ja ik las je mail ook nadat alles al voorbij was. Jammer want nu heb ik al die nummers van Ray Charles,de Beatles en het Kyrie gemist. Wanneer precies komt je boek uit? Ik wil wel een eerste druk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altvioolmop, er is er natuurlijk maar eentje die een altvioolmop kan vertellen..
  Bewaar je hem voor je vernissage?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oudehoeren is Reviaans, altijd een zwak voor gehad. Gegevens over de Boekpresentatie volgen snel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt waar? Wij oudehoeren, wij oudehoerden, wij hebben geoudehoerd. Vergeleken met het uitspreken van ouwehoeren voelt het als een pruimenmondje. Terwijl als je ouwehoeren uitspreekt je je mond wagenwijd openzet. Maar goed, ieder zijn smaak! Ligt het al bij de drukker?

  BeantwoordenVerwijderen

trailer "Een Onbarmhartig Pad"