zaterdag 3 april 2010

Kruishoutem in de Ronde van Vlaanderen

Morgen, Eerste Paasdag, trekt de wielerkaravaan door Kruishoutem.
Dit is echt waar.
Tijdens de Ronde van Vlaanderen zal de nieuwe eigenaar (betere service) van de benzinepomp uit mijn verhaal Strovuur weinig klandizie hebben, want 'er wordt gefietst', zoals Smeets zou zeggen. Vroeger zei hij overigens 'we gaan fietsen', prachtig vond ik dat, ik was ook altijd buiten adem na het televisieverslag. Maar dit terzijde.
Lava 16.1 is nog altijd te koop in de beste boekhandels. Ik kan dit weten, ik check het aantal onverkochte exemplaren bij mijn bovenstebeste boekhandel wekelijks. Dit om mijzelf vast te oefenen in het niet neerslachtig worden. Ik hoorde laatst dat de boekhandel verkochte exemplaren direct weer aanvult, het gaat vanzelf, dankzij de barcode. Dingen die ik niet begrijp vind ik makkelijker te geloven. Geloven: tegen beter weten in voor waar houden.
Kruishoutem, dat zei ik. Het is niet ondenkbeeldig dat u het dorp tijdens het live-verslag morgen op televisie kunt bezichtigen. Ik zeg: kijken.
Met de kronkelwoordenwedstrijd meedoen kan ook nog altijd. Dat het aantal inzendingen nog onder de tien ligt sterkt mij in het vermoeden dat iedereen het boek toch liever koopt, net als Lava nummer 16.1. Zulke dingen begrijp ik heel goed.

1 opmerking:

  1. Wij zagen hoe Cancellara over de Kapelmuur vloog met een gouden engeltje op zijn rug, waar de arme Boonen op zijn knieƫn moest kruipen. Buitengewoon jammer voor de Vlaming, maar mooi, mooi mooi! Kruishoutem hebben beide heren hooguit kunnen waarnemen als een natte grijze streep.

    BeantwoordenVerwijderen

trailer "Een Onbarmhartig Pad"